piekarnia La Lorraine Polska

La Lorraine Bakery Group jest belgijską firmą obecną na rynku europejskim i działającą w sektorze produkcji pieczywa. Rozbudowa istniejącej piekarni składała się z projektu kilku budynków związanych z procesami technologicznymi oraz magazynu chłodniczego o wysokości 44 m, z obniżonym stężeniem tlenu. Wszystkie budynki zostały zaprojektowane w opraciu o najnowsze technologie oraz restrykcyjne przepisy ochrony przeciwpożarowej. Konstrukcja magazynu chłodniczego jest posadowiona na palach oraz płycie fundamentowej wykonanej z bardzo wysoką dokładnością oraz z dopuszczeniem możliwie minimalnych odkształceń, aby zapewnić możliwość bezawaryjnej pracy w pełni zmechanizowanego transportu składowanych produktów. Pozostałe budynki zaprojektowano jako konstrukcje żelbetowe lub stalowe, dostosowując optymalnie rodzaj konstrukcji do wymaganej funkcji.
Lokalizacja:
Nowy Dwór, Polska
Inwestor:
La Lorraine Polska Sp. z o.o.
Zakres:
Projekt konstrukcji
Architekt:
Arcade Polska / Architectenbureau Delafontaine bvba
Rozpoczęcie i zakończenie prac:
2014–2016
Powierzchnia:
17.800 m² powierzchnia projektowanych budynków 5 200 m² (206.500 m³) mroźnia z obniżonym stężeniem tlenu
Status:
Zakończony
Brak zdjęć